Ando Palginõmm: Kuldliiga avaetapil stardib tosin pärnumaalast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ando Palginõmm.
Ando Palginõmm. Foto: Urmas Luik
Kergejõustikutreener
ndo Palginõmm,
täna õhtul võistlevad Eesti kergejõustikutipud Jõgeval Bigpank Kuldliiga esimesel suvisel etapil. Kas meie linnast ja maakonnast läheb palju sportlasi starti?

Minu andmetel peaks Jõgeval võistlema 12 pärnumaalast. Meeste 110 meetri tõkkejooksus stardivad meie poistest talvel vigastust ravinud Rauno Kirschbaum, Jaak-Heinrich Jagor, Heiki Mäeküla ja Rivar Tipp.



200 meetri sprindis võistlevad nooremast põlvkonnast Hendrik Hunt ja Erik Jagor ning võimalik, et näeme rajal valitsevat Eesti meistrit Henri Soola.



Sigrid Toom hüppab teivast, Tallinnas treeniv Moonika Aava ja Tõstamaa keskkoolis õppiv Liina Laasma viskavad oda ning Vändrast pärit Ebe Reier on üles antud kaugushüppes.



Kes endistest ja praegustest pärnakatest on favoriidid?


Kettaheites on kahtlemata favoriit olümpiavõitja Gerd Kanter. Moonika Aava on viimasel ajal saanud korralikult treenida ja temalt võib oodata kõrgest klassist tulemust.



Ootan huviga, mida suudab eelmisel hooajal tõkkejooksus Eesti juunioride rekordile väga lähedale jõudnud Jaak-Heinrich Jagor.



Miks meie kõrgushüppelootus Eleriin Haas Jõgeval ei võistle?


Eleriin jätab Kuldliiga avaetapi vahele, et valmistuda eesootavateks omaealiste suurvõistlusteks. Kahjuks ei saa meie tublid kolmikhüppajad oma taset näidata, sest seda ala ei ole võistluste kavas.



Osa sprintereid otsustas Jõgeva võistlusest loobuda, neil tuleb nädalavahetusel kaitsta oma koduklubi au teatejooksude Eesti meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles