Saksa kool külastab Kuningat

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kuninga tänava põhikool.
Pärnu Kuninga tänava põhikool. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu Kuninga tänava põhikoolis on külas Saksamaa Friedrichsorti kooli õpilased ja õpetajad.

Sõprussidemed Kieli lähedal asuva 780 õpilasega kooliga on üsna värsked, see on kahe kooli esimene kokkusaamine. Saksa noored käivad Kuninga koolis tundides ja vaatavad ringi nii Pärnus kui Tallinnas. Kui võõrustav kool võttis külalised vastu kontserdiga, siis päev hiljem vastasid saksa noored samaga, pannes saal endaga koos laulma.

Pärnus käisid saksa lapsed kunstide majas tunde vaatamas, muuseumis, kunstikoolis korraldas direktor Kristel Kallau külalistele töötoad. Täna ollakse koos Kuninga kooli õpilastega pealinnas, peale linnaekskursiooni käiakse Kadrioru pargis, lauluväljakul ja meremuuseumis.

Kui nädalavahetuse sisustavad saksa noortele neid majutavad õpilased-õpetajad, siis esmaspäeval minnakse Tolkuse rappa. Et see on viimane päev külalistega, on tänuõhtul koos nii õpilased, õpetajad kui ka lapsevanemad, muusikat teevad bändid.

Sakslastele avaldas muljet Kuninga kooli auväärne maja, mis olevat nende 40aastasest koolimajast palju ilusam ja omanäolisem. Huviga vaatasid nad arvukaid pilte koolimaja seintel ja lapsevanemate Piret ja Valdur Maibachi fotonäitust Etioopiast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles