Juhtkiri: Ahti Kõo ärkas

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Viimaste päevade jooksul on nii Pärnu Postimehes kui Rahvusringhäälingu kohalikes uudistes üle pika aja esile kerkinud Pärnu linnavolikogu esimehe ja reformierakondlase Ahti Kõo seisukohad, millega ta vastandab end üheselt Pärnu keskerakondlasest linnapeale Mart Viisitammele.


Laupäevases Pärnu Postimehes ilmus Kõolt tähelepanuväärne arvamusartikkel, milles ta rõhutas, et Pärnu traditsioonilisi suveüritusi peab hoidma ja suvepealinna lipu heiskamine pole linnajuhile tüütu kohustuse täitmine, vaid emotsionaalselt ülev hetk. Kõo teatas oma leheloos Väino Lindega nõustudes, et praegu pole Pärnul eestvedajat, kes teaks traditsioone ja mõtleks visioonile.



Peale liiga vara magama heitva linnapea otsese süüdistamise suvemelu hääbumises saatis Kõo meediakanalite vahendusel üle Pärnu ja Eesti sõnumi, et tema arvates lasi linnavalitsus asjata Rein Kilgil karistamatult rannapaviljoni ehitamisega mitu aastat venitada. Kõige krooniks nentis Kõo tõsiasja, mis paljudel ammu selge: linnavolikogu arvamus ega nõu ei lähe linnavalitsusele vähimalgi määral korda.



Mis siin salata, Ahti Kõost võib arvata mida iganes, aga tema sõnavõtud volikogu esimehena on intrigeerivad ja lõviosas õiged. Samal ajal jääb kummitama küsimus: miks ta just nüüd, mõni kuu enne kohalike omavalitsuste valimisi nii kõvade sõnadega esineb? Teiseks tekitab kuidagi kurva tunde, et nii Viisitamm kui ka Kõo parteikaaslased Reformierakonnast ainult naeravad linnavolikogu esimehe mureliku jutu peale.



Keskerakondlased on teatanud, kes on nende kandidaat linnapea ja volikogu esimehe kohale. Reformierakond pole seda teinud. Kõo ärkamise põhjus võibki olla mitte suur mure linna pärast, vaid soov luua endale senisest kindlam positsioon, millelt vastu minna nii reformierakondlaste sisevalimistele kui kohalike omavalitsuste valimistele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles