Kutsehariduskeskusel on kümnes sünnipäev, kutseharidusel 100 aasta juubel

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus.
Pärnumaa kutsehariduskeskus. Foto: Urmas Luik

Täna tähistatakse Pärnu kontserdimajas Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) 10 aasta juubelit.

Kontserdimajas toimub  direktori vastuvõtt ja kontsertaktus „Kutseharidus Pärnumaal 100 – PKHK 10“.

Pidulikule kontsertaktusele on kutsutud parimad õpilased, endised ja praegused töötajad ning külalised. Üles astuvad nii õpilased kui ka õpetajad, esineb PKHK rahvatantsuansambel Kajakas, töötajate ansambel ja sõnakunstiring. Muusikaliste vahepalade eest kannavad hoolt Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli keelpillikvartett ja marimbamängija.

Juubeliaastal kuulutati  välja konkurss teemal „Kutse heast koolist“, kuhu laekusid nii lühilood, mälestused kui luuletused. Õpilased pidasid uhke juubelipeo veebruaris koos konverentsiga  „Tänane õppija kutsehariduses“ ja kooli töötajad konverentsi maikuus „Kes riha ei tunne, see riisu ei mõista“.

Juubeliaasta „Kutseharidus Pärnumaal 100 – PKHK 10“ lõpetab vilistlaste päev ja kokkutulek, mis toimub 15. juunil, kuhu on oodatud kõikide koolid esindajad, mille õigusjärglane on PKHK: ehituskool nr 20, linnakutsekool nr 13, kutsekeskkool nr 13, Pärnu kutsekeskkool, Pärnu kutseõppekeskus, Pärnu kodumajanduskool, kutsekeskkool nr 7, Sindi kergetööstuskool, Voltveti metsakool, Tihemetsa metsatehnikum, Tihemetsa metsatehniline tehnikum, Tihemetsa põllu- ja metsamajandustehnikum, Tihemetsa põllumajanduse mehhaniseerimise tehnikum, Tihemetsa sovhoostehnikum, Tihemetsa põllumajandustehnikum, PKHK.

Pärnus pakub kutseõpet keskhariduse baasil veel ka Pärnu Saksa tehnoloogiakool, mis loodi 2001. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles