Sindis oli koguperepäev

, MTÜ Sindi Lastekas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koguperepäev Sindis.
Koguperepäev Sindis. Foto: Erakogu

Sindi tähistas juba eile kogupereüritusega lastekaitsepäeva. Kirev päevaprogramm oli hoolimata vihmasest ilmast kohale meelitanud väga palju lapsi koos emade, isade ja vanavanematega. Järelikult on kolmandat aastat järjest aset leidev üritus kohalikele elanikele südamelähedaseks saanud.

Esialgse plaani täita tegevustubade ja tegevustega Sindi seltsimaja esine plats nurjas vihmasadu, kuid ühistel jõududel leidsid vahvad töö- ja tegevustoad koha seltsimaja siseruumides.

Peresid oli tulnud rõõmustama ja päeva juhtima muinasjutuline Märtsijänes, kes üritas laste käest teada saada, kus asub Ei Kuhugi Maa – ju tal oli siis plaan pärast ürituse lõppu sinna rutata.

Päeva aitasid põnevaks teha Pärnumaa kutsehariduskeskuse töötoad, kus puutööhuvilised said meistri ja õpilaste kaasabil ise puutappide meisterdamisele käed külge lüüa, samuti oli kohal salvrättide voltimise töötuba ja juhendajate kaasabil valmistati maitsvaid trühvleid. Näha sai elektroonika teadusetendust, ei puudunud kutsehariduskeskuse Õpiusski, kes pärast Margrit Kitse laululaste etteastet ise mikrofoni haaras ja kohalviibijaid toreda beatbox’i etteastega rõõmustas.

Kohal oli sepp, kes tutvustas lahkelt ja muhedalt jutustades oma töid ja tegemisi. Kõik huvilised said ise järele proovida, kuidas sepatöö käib, või naelapeale oma nimetähe lasta sepistada.

Lapsi oli tulnud sõidutama hobukaarik ja vihmast hoolimata lustisid lapsed suurel batuudil.

Osalejaid rõõmustasid töötubade kõrval näo- ja küünemaalingute ja patsipunumise ilutoad, mille juures oli pidevalt väikeste huviliste järjekord.

TEA kirjastus müüs raamatuid ja MTÜ Sindi Lasteka pannkooke. Korraldati heategevuslik õnneloos, kus iga loos võitis.

Päeva kulminatsiooniks oli Teatribussi õpetlik ja sõbralik lavastus „Mutt ja jänes ehk tähtsad asjad“. Enne etendust kutsusid Teatribussi näitlejad lapsi ühiselt meisterdama, soovikohaselt valmis taaskasutatud materjalidest kas mutt või jänes. Meisterdamise lõpus aga tegid kaks peategelast, mutt ja jänes, kõigile saalisviibijatele näitemängu abil selgeks, kui oluline on teistega arvestada, sõprust ja sõbrasuhteid hoida. Koos lauldi varem selgeks õpitud sõbralaulu.

MTÜ Sindi Lastekas tänab toetajaid ja korraldamisele kaasa aitajaid, kelle kaasabil osalejate silmadesse sära toodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles