Mais on õites õuepuu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai lasteaia laulu- ja tantsupidu.
Mai lasteaia laulu- ja tantsupidu. Foto: Erakogu

Maikuu eelviimasel reedel võis Mai tänaval asuva Mai lasteaia õuel ja ümbruses näha ja kuulda tõelist maipõrnikate tantsu – lasteaia mudilased pidasid oma traditsioonilist üleaastast laulu- ja tantsupidu, mis sel korral kandis nime „Õuepuu“.

Ilusa kevadilma saatel käidi poolteise tunniga läbi terve aasta, igale rühmale jagus täpselt üks kuu. Peale kohalike väikeste rahvakunstimeistrite näitasid oma oskusi sõbrad Raeküla lasteaiast ja etteaste tegid eelmise aasta lõpetajad ehk 9. rühma vilistlased, kes näitasid, et aasta tagasi selgeks õpitud kaerajaan pole kontidest kadunud.

Saime teada, et rahvapäraste nimedega on meie kalendris nii mahla- kui pohlakuu, leiva- ja heinakuu, mäda- ja südakuu, isegi pudrusöömiskuu. Kas sina tead, mis kuud need on?

Kui keegi oleks taibanud või julenud hoovil sirguva kase otsa ronida, oleks pilt olnud veelgi kirevam tervik. Nimelt olid lapsed teemakohaselt paigutatud õuele nii, et kõige väiksemad moodustasid tüve ja juure ning suuremad siis selle õuepuu oksad. Ülesastumistes hakkasid puu osad liikuma ja näha võis lepatriinusid, marjulisi, jõulukuuse ümber tantsivaid päkapikke, olemata ei jäänud kooliminevad karud koos endasuuruse "Karu-aabitsaga". Läbimõeldud kava pani nii mõnedki oksad tuules liikuma ka siis, kui seda tuult nagu polnudki …

Toreda pärastlõunase peo lõpetuseks loeti tänusõnu ja jagati kosutuseks kommikotte, enim tunnustust vääris kindlasti muusikaõpetaja Kairi Kuusk, kes oli kogu etenduse autor ja hing. Võib kindel olla, et ülejärgmisel kevadel saavad Mai lapsed ka terve sajandi etendusse mahutamisega hakkama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles