Kommentaar: Ikkagi veel Süüriast

Toomas Alatalu
, politoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar al-Assad võib lahkuda võimult ainult isikliku turvalisuse garantii saamisel ja selle rahvusvahelisel tagamisel.
Süüria president Bashar al-Assad võib lahkuda võimult ainult isikliku turvalisuse garantii saamisel ja selle rahvusvahelisel tagamisel. Foto: Reuters

Olen ammu valmis kirjutama nädalalugu mõnest muust konfliktist või probleemist, ent infot Lähis-Idast jagatakse meile endiselt üheülbaliselt ja asjad lähevad kindlalt teises suunas, mida Tallinna lehtedes kuidagi mõista ei taheta.

Eelmise nädala lõpul Tallinnas toimunud aasta esinduskonverentsil kõlanud jutt selgitas seisu osaliselt – iva on selles, et suurem osa osavõtnuist on seotud USA Vabariikliku Parteiga ja teadu on just Barack Obama suure Lähis-Ida (Wider Middle East) poliitika üks neist, mis on tekitanud selge veelahkme USA kahe valitseva partei välispoliitikas.

Obamal läheb viies aasta ametis, ent tema vastaspartei paljud arvajad-kirjutajad on endiselt vanade seisukohtade kütkes. Nii polnudki ime, kui Eestis ilmutati jaanuaris 2012 välismaa väidetavalt tunnustatud eksperdi artikkel ”Süüriast pärast Assadi langemist“, ehkki oli võimalus avaldada hoopis kohaliku asjatundja artikkel ”Miks Assad ei lange“, mis mõistagi pole ilmunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles