Külaselts puhus Sanga retromajale elu sisse

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sanga seltsimaja on Sanga mäel asuv 1900. aastal ehitatud karjamõisa teenijatemaja, mis mullu sai uue katuse. Kui külaselts poleks hakanud maja nelja aasta eest kõpitsema, oleks hoone ilmselt juba varemetes.
Sanga seltsimaja on Sanga mäel asuv 1900. aastal ehitatud karjamõisa teenijatemaja, mis mullu sai uue katuse. Kui külaselts poleks hakanud maja nelja aasta eest kõpitsema, oleks hoone ilmselt juba varemetes. Foto: Urmas Luik

“Enne külaseltsi kogunemist ei toimunud siin midagi,” selgitas kolmandat põlve Lemmetsa küla elanik Reet Hollo. “Pärast sovhoosi lagunemist ei rääkinudki inimesed suurt omavahel, aga nüüd on hakatud jälle suhtlema ja tundub, et lapsedki leiavad sagedamini kodutee kätte,” mõtiskles ta.

Bussiliiklus Audru ja Lemmetsa vahel on olnud olematu ja nõnda pole kohalikel tekkinud tava keskuse ettevõtmisteski kaasa lüüa. Audru vallaametnikud soovitasid külarahval isekeskis kokku tulla ja tegevusplaane seada. Kooskäimiseks lubati kasutada seltsimaja ruume.

“Panin teadete tahvlile kuulutuse, et teeme külaseltsi,” meenutab Reet Hollo. Kõik olid selle mõttega päri. See oli aasta 2009.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles