Pärnumaa võimlemispeol osaleb 1200 võimlejat

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii nagu tüdrukud Pärnu Koidula gümnaasiumi võimlas Kai Esna juhendamisel, teevad viimaseid proove pühapäevase võimlemispeo eel kümned võimlemisrühmad.
Nii nagu tüdrukud Pärnu Koidula gümnaasiumi võimlas Kai Esna juhendamisel, teevad viimaseid proove pühapäevase võimlemispeo eel kümned võimlemisrühmad. Foto: Ardi Truija

Võimlemisklubi Rüht algatusel on üle tuhande võimleja Pärnumaa eri nurkades Häädemeestelt Vändrani ja Saardest Tõstamaani harjutanud terve aasta kavasid, mille kulminatsiooniks on pühapäeval Pärnu Vallikäärus esimest korda toimuv võimlemispidu “Kevadvärvid”.

Pärnumaa esimene võimlemispidu on pühendatud kuurordi 175 aastale ja Raimond Valgre 100. sünniaastapäevale ning on tasuta nii osalejaile kui pealtvaatajaile. Peo üldjuht on Kai Esna ja projektijuht Anu Nõmm võimlemisklubist Rüht, muusikaline juht on Toomas Voll, sõnaseadja Meelis Sarv ja võimlemiskavad on välja mõelnud Pärnumaa oma tantsujuhid-koreograafid.

“Pärnus on inimesi, kes seda suudavad teha,” tunnustas Esna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles