Ilus punane kaelakarbonaad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Grill-liha. Foto on illustreeriv.
Grill-liha. Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Seakaelakarbonaad lõigata umbes 1 cm paksusteks viiludeks ja laduda kihiti potti. Liha peale puistata õhuke kiht lihaüldmaitseainet, musta terapipart (vähemalt 20 tera), sibularõngad, paar seibideks lõigatud küüslauguküünt, 1 teelusikas suhkrut ja paar supilusikat teravat tomatikastet.

Seejärel 1 klaasi apelsinimahlaga segada 50 grammi äädikat ja seda segu lisada iga lihakihi vahele.

Kui kõik on kihiti potti pandud, siis tuleb käega läbi segada ja patsutada ühtlaseks ja sinna peale valada kerge kaas toiduõlist ning jätta kraam üheks ööpäevaks rahulikult jahedasse seisma.

Tulemus on mahlane, apelsinine ja ilusa punase värviga.

Tagasi üles