Spordimuuseum tuleb taas Pärnusse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti spordimuuseumi eksponaadid. Foto on illustreeriv.
Eesti spordimuuseumi eksponaadid. Foto on illustreeriv. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Alates teisipäevast, 4. juunist on suvepealinnas taas külas Eesti spordimuuseum, avades Pärnu keskraamatukogu esimese korruse galeriis väljapaneku “Spordimuuseum suvepealinnas II".

Väljapanek sisaldab muuseumi juubeliaastale kohaselt endas unikaalset näitust „Poolsajand pinkidel“, mida on täiendatud rariteetidega spordimuuseumi kogudest.

Eesti spordimuuseumi 50 aasta juubelile pühendatud näituse teeb eriliseks selle omalaadne kujundus: kogu muuseumi ajalugu on talletatud pinkidele. Näituse koostajate arvates olid just pingid – mis pealegi kujunduslikult suurepäraselt haakuvad Tartus muuseumihoone ees kulgevale Rüütli tänavale paigutatud pinkidega – oma olemuselt parim võimalus jäädvustada seda, mis on tegelikult oluline. Näitusele minevad pingid ei ole puutumatud ja pühad, külastaja võib neile istuda, hetkeks puhata ja mõtiskleda.

Samuti ilmestab väljapanekut valik spordimuuseumile aja jooksul tehtud kingitustest ja muuseumi enda meenetest, näha saab vanimat eset muuseumi kogudest, esimeseks näituseks valminud originaalplakatit, väljapanekut muuseumi trükistest ja mitmeid haruldasi leide muuseumi kogudest.

Väljapanek jääb avatuks 3. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles