Seafilee küüslaugu-hapukapsavedeliku marinaadis ehk jõulud jaanikul

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Seafilee küüslaugu-hapukapsavedeliku marinaadis.
Seafilee küüslaugu-hapukapsavedeliku marinaadis. Foto: Alla Metsmaa

1,0 kg seafileed (sobib nii sise- kui välisfilee)

1 klaas hapukapsast pigistatud vedelikku

2 spl soola

1 terve küüslauk pressitult

2 spl tumedat Demerara suhkurt või fariinisuhkurt

0,5 kl toiduõli

Täidis.

200 g pekikuubikuid või suitsupeki kuubikuid

1 sibul

0,5 kg hapukapsast, mis juba vedelikust tühi.

Pekikuubikud praadida, kuni rasv väljas, siis lisada kapsad ja sibul. Praadida pehmeks ja maitsestada soolaga.

Lõigata liha nii, et saaks pärast sisse täidise panna ja kolmeks kokku panna. Mõne aja võiks lihatükid ilma täidiseta ja tambitult marineerida. Küpsetada grillresti vahel. Kõrvale sobib küpsekartul.

Tagasi üles