5. juuni 2013, 13:12
Grillitud veisefilee rabarberi-, ürdi- ja meemarinaadis
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1 kg veise välisfileed
250 g puhastatud tükeldatud rabarberitükke
2,5 dl vett
1 tl peeneks hakitud estragoni
1 tl peeneks hakitud punet
1 tl peeneks hakitud peterselli
3–5 purustatud küüslauguküünt
2 spl mett
0,5 tl sinepit
veidi tšillipipra pulbrit
1 spl oliiviõli
1 tl soola
1 tl viie pipra segu
Lõigata liha 1,5–2 cm paksusteks viiludeks ja vasardada kergelt.
Keeta rabarberitükid vees. Kurnata rabarberimahl läbi sõela ja jahutada.
Segada omavahel maitseained, lisada jahtunud rabarberimahl ja kõige lõpus lisada vähehaaval sool ja pipar, soovi korral vähendada või suurendada soola kogust.
Valada marinaad sügavamasse nõusse ja asetada lihalõigud marinaadi. Hoida liha marinaadis kerge vajutise all, kaanega kaetuna, külmkapis vähemalt 2 ööpäeva.
Küpsetada grillil kiirelt, paar minutit ühelt ja teiselt poolt. Pärast küpsemist jätta liha mõneks minutiks kaanega kaetud nõusse "tõmbama".
Veiseliha juurde sobivad magushapud lisandid (ananass, punane greip, rabarberikompott, grillitud pirn), kuid kindlasti võib lisandiks pakkuda ka redise-rukola-lehtsalati-tomati-kurgi-sibula-õli salatit.