“Mees ja Naine” on seekordsel aktinäitusel liikumises

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osake näitusest: taamal Gundi Falkensteini tarot` kaartidest inspireeritudtööd, esiplaanil Valentina Ljahhovitši õhulised kujud.
Osake näitusest: taamal Gundi Falkensteini tarot` kaartidest inspireeritudtööd, esiplaanil Valentina Ljahhovitši õhulised kujud. Foto: Urmas Luik

Täna avati Pärnu Uue Kunsti Muuseumis XVI rahvusvaheline aktinäitus “Mees ja Naine”.


Mark Soosaar tervitas näituse avamisel arvukat kunstipublikut eesti, vene ja inglise keeles, kolmekeelsed sildid olid tähistamas ka näituse eksponaate. Aukülalisena ütles tervitussõnad Valgevene suursaadik Aleksander Ostrovski, kes tänas Soosaart pikaajalise koostöö eest ja tõdes, et tänu Uue Kunsti Muuseumile on eesti kunstipublik Valgevene uuema kunstiga hästi tuttav.



Näitus käsitleb seekord meest ja naist liikumises, ekspositsioon on suures osas kineetiline.



“Kogu maailm on liikumises ja muutumises,” kommenteeris Soosaar näituse teemat. “Arvan, et maailma muutumist ilusamaks ja paremaks kohaks pooldavad ka paljud kunstnikud. Sellel näitusel on kunstnikud kasutanud kahte liikumise taastuvat ja jõulist allikat – tuul ning inimmõte.”



Tuule jõul liikuvad kunstiteosed on paigutatud Uue Kunsti Muuseumi Viljandi peamaja ees asuvasse Raeparki, vaatajate mõttejõul ning elektri abikäel toimivad objektid asuvad Uue Kunsti Muuseumi peakorteris Pärnus ning endise Viljandi Tütarlastegümnaasiumi majas.



Kunstnikud on pärit Valgevenest, Saksamaalt, Belgiast, Soomest ja Eestist, näitusel on esindatud installatsioonid, maalid ja fotod. Suure osa Pärnu Uue Kunsti Muuseumi näitusesaalist hõivavad soome naivisti Hannu Riikoneni suured, värvikad ja humoorikad kujud, väiksemas saalis püüab pilku prantslastest abielupaari Annick ja Pierre Debieni telgikujuline installatsioon.



Õhtul avatakse rahvusvaheline aktinäitus Viljandi Raepargis ja 4.juunil kell 18 Uue Kunsti Muuseumis Viljandis (Linnu 4).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles