5. juuni 2013, 15:08
Lihtne kuurortlinna grillisupp
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljale inimesele
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 keskmine peet
teravamaitselist grillvorsti lambasooles 160 g
marinaadis grillliha (maitse järgi) 160 g
kanaliha tšillimarinaadis 160 g
värskelt jahvatatud pipart
hapukoor 240 g
majonees 160 g
keefir 240 g
sool, suhkur (julgelt)
tilli, murulauku
Koori peet ja sibul ning lõika õhemad rattad, määri mõlemalt poolt toiduõliga ja aseta grillile.
Küpseta mõlemalt poolt poolpehmeks ja pane fooliumisse järelküpsema. Küüslauguküüs küpseta tervelt.
Aseta lihalised grillile ja grilli, kuni tooted on tarbimiseks valmis.
Liha ei tohi olla liiga rasvane, sest supp saab toasoe ja liigne hangunud rasv ei oleks suupärane.
Leem:
Koostisosad peavad olema vähemalt toasoojad.
Sega hapukoor, majonees, keefiir, lisa sool ja suhkur ning värskelt jahvatatud pipar.
Lõika kuumalt peet, sibul, küüslauk, lihad ja vorstid, taldrikusse, suupärasteks tükkideks, vala üle leemega, haki peale till ja murulauk ning naudi.
Kõrvale sobib hästi tume ciabatta-kukkel.
Supis võib ära kasutada ka eelmisel päeval ülejäänud, küpsetatud liha, samamoodi võib valmistada ka grillkalasuppi.