Kuninga kooli õppurid spordivad tublilt

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Vaik.
Roman Vaik. Foto: PP

Pärnu Kuninga tänava põhikoolis õppivad erivajadustega lapsed tõid eri spordivõistlustelt sel õppeaastal üle 40 medali.

Kuninga tänava põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Roman Vaik rääkis, et kool kuulub kolmandat aastat Eesti eriolümpia liidu liikmete hulka, mis tähendab, et saadakse osaleda liidu korraldatavatel võistlustel. Eesti eriolümpia liit korraldab erivajadustega inimestele võistlusi alates seitsmendast eluaastast kuni täiskasvanuteni välja ja paljudel aladel. Vähetähtis pole asjaolu, et liit maksab kinni võistlejate toitlustuse, majutuse ja kompenseerib osaliselt sõidukulu.

Pärnu Kuninga tänava põhikool on sel õppeaastal osalenud krossijooksul, jalgpallis, korvpallis, aga ka sisekergejõustikuvõistlustel, mida korraldab Eesti vaimsete puuetega inimeste spordiliit. Näiteks osales kergejõustikuvõistlustel Kosejõe koolis üle 20 õppeasutuse. “Osavõtt on alati rohkearvuline,” lisas Roman Vaik ja märkis, et tavakooli õppurid, toimetulekukoolid ja päevakodud võistlevad eraldi arvestuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles