Kas trips-traps-trull?

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Mõni päev tagasi köitis kesklinna pargipiirkonnas autojuhtide tähelepanu tänavamärgistajate brigaad, kes joonistas ristmike ette asfaldile paarimeetrisi valgeid riste. Umbes selliseid, nagu trips-traps-trulli mängus tehakse.

“Tegemist on võrdväärsete ehk parema käe reegli ristmike liiklejatele, eriti Pärnu külalistele, mõistetavamaks tegemise katsega,” selgitas Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna liikluse spetsialist Toomas Tammela. “Esialgu märgime ristidega kriitilisemad kohad, kus rohkem avariisid juhtub, ja siis vaatame, kuidas need liiklusseadusele vastavad ristid liiklust ohutumaks muuta suudavad. Neid riste oleks Pärnus joonistada palju, aga peame vaatama linna rahakottigi. Igatahes teeme algust, vaatame, kuidas ristid mõjuvad ja vastu võetakse. Kui hästi, siis joonistame tasapisi edasi.”

Küsimus on muidugi, kuivõrd hakkavad need valged ristid talvel jääkooriku alt välja paistma. Eesti liikluse üks küsimärke ongi see, et kusagil võrdväärsete ristmike alale sisenenu ei pruugi õige pea enam aru saada, on ta juba peateel või endiselt parema käe reegliga tänaval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles