Kodune veinitegu on tulemust väärt ettevõtmine

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karukäpa talus on valminud veinid mustast, valgest, punasest sõstrast, rabarberist, õunamahlast, kõrvitsast ja isegi pohlamoosist.
Karukäpa talus on valminud veinid mustast, valgest, punasest sõstrast, rabarberist, õunamahlast, kõrvitsast ja isegi pohlamoosist. Foto: Urmas Luik

Tuntud mustsõstrakasvataja Reet Karukäpp on viimasel paaril-kolmel aastal leidnud muude toimetuste kõrval mahti koduveini valmistamiseks.

Veiniteoni jõudis Karukäpa tootmistalu perenaine väga praktilisel põhjusel, kui tal laar omaaegsetes Estoplasti plastkanistrites seisnud mustsõstrasiirupit käärima läks.

“Käärima läks ilmselt seetõttu, et kanistrite tootmise vormid olid vanad ja korgid ei sulgunud enam õhukindlalt. Mis mul siis muud teha oli kui siirup veiniks lasta,” selgitab Reet, kelle põhitegevuseks on siiski jätkuvalt mustsõstrakasvatus ning marja- ja siirupimüük. Veini valmistamist peab ta rohkem harrastuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles