EURESe nõustaja aitab võõrsile minejaid

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EURESe nõustaja Sigrid Jamnes soovitab võõrsile mineku mõtetega inimestel kindlasti EURESe kodulehelt riigi seaduste, maksusüsteemi ja tavade kohta uurida.
EURESe nõustaja Sigrid Jamnes soovitab võõrsile mineku mõtetega inimestel kindlasti EURESe kodulehelt riigi seaduste, maksusüsteemi ja tavade kohta uurida. Foto: Urmas Luik

Mullu lahkus Pärnumaalt mõnda välisriiki pea tuhat inimest, kellest valdav osa olid 20–40ndates eluaastates.

Pole saladus, et minnakse töö otsinguil, paraku ei ole isegi heal majanduslikul järjel riikides tavalisi tööinimesi pudrumäed ootamas, nentis töötukassa Pärnumaa osakonna EURESe nõustaja Sigrid Jamnes.

Mõningase pausi järel on Pärnus taas ametis EURESe (Euroopa Komisjoni loodud töövahenduse võrgustik) nõustaja, kes oskab välismaale tööleminejaid aidata kontrollitud taustaga firmades töö, aga ka elukoha ja vajadusel inimese tegelikes soovides selguse leidmisel, annab aimu kohalikest maksudest, seadustest. Põhjusi, miks inimesed võõrsile lähevad, on mitmeid: mõni tahab õppida, teine raha teenida, kolmas end proovile panna, mõnel spetsialistil poleks siin enam kuhugi areneda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles