Kaupo Meiel: Päikese tähe all

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Adamson

Mõni asi selles elus on vältimatu: maksud, surm ja eriti just pärnakail suur suvi. Viimasena nimetatu tegigi läinud nädalal avalöögi, tõi rahva randa ja muutis põsed punaseks. Iga suve eel peab küsima, kas Pärnumaa rannad on suveks valmis. Ei pääse sellest nüüdki.


Kas Pärnu rannakaubandusega tegelejad on valmis soojalembeste raha vastu võtma, kui seda pakutakse? Kas tualetid töötavad? Kas kavandatud rajatised on lõpuni ehitatud? Kas liiv on puhas? Igaüks saab nendele küsimustele vastuse anda, minnes Pärnu randa või Valgeranda või Kablisse. Iga eitav vastus aga jõudku asjaomaste inimeste kõrvu. Ei saa ju olla nii, et igal aastal tuleb suvi ootamatult.

Jõudku asjasse pühendatute kõrvu iga jaatavgi vastus, ehk annab positiivne tagasiside neile indu juurde.

Käesoleva nädala teiseks pooleks lubati ilma jahenemist, kuid nii pessimist pole kindlasti keegi, et arvaks läinudnädalased kuumapäevad selle suve ainukesteks. Küll saame veel kuumalaine harjal surfata ja siis tunduvad tühised kõik need poliitikud, eelarved ja põletavamad kommunaalprobleemid. Selleks ju suvi ometi loodud ongi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles