Ellen Niidu loomingut näeb raamatunäitusel

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogu.
Pärnu keskraamatukogu. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Koerust täis Krõlli, unise piilupardi, terve maailma ära värvinud pintslimehe, julge jänesepoja ja paljude teiste laste lemmikute looja Ellen Niit saab sel suvel 85aastaseks. Lasteosakonna raamatunäitus "Silmapesuveeta ühtki last ei peeta" toob vaatajatega kohtuma kõik armsaks saanud tegelased. Samuti on lapsed ja nende vanemadki oodatud paberlaevu voltima ja veesõnu otsima.

Ellen Niit teab, et veepealne maja on laev ja maa sisse torn on kaev. Suvises raamatukogus on kena veepealseid maju lauluviisi "Mull-mull-mull-mull väiksed kalad" saatel voltida. Ja kui juba laev valmis, tasuks sellele nimigi anda. Nimeristsed läbi teinud purjekaid võib "laevatada" meretriibulisel seinavaibal. Kõige vahvamate nimedega ja muidu silmailu pakkuvate purjekate meistritele on valmis pandud auhinnadki.

Auhinnaloosis osalevad kõik veesõnade otsijadki pärast seda, kui nad on läbi lugenud ühe päris kirju loo ja välja mõelnud, kas rohelise tindiga kirjutatud "kaev" ja punase tindiga kirjutatud "veetilk" on veesõnad või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles