Pärnu tänavaid koristavad tuul ja vihm

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäädvustus mitte prügimäelt, vaid Uuelt tänavalt Pärnu kesklinnas, mis peaks puhtusest hiilgama kui prillikivi.
Jäädvustus mitte prügimäelt, vaid Uuelt tänavalt Pärnu kesklinnas, mis peaks puhtusest hiilgama kui prillikivi. Foto: Ants Liigus

Eesti suvepealinnaks kiidetud Pärnu käib pärispealinna Tallinnaga kaunis ühte jalga, sest siinseidki sõidu- ja kõnniteid annab tükati kiruda, et vähe pole.

Peab tõdema, et lõviosa sohvreid kiusanud ja nende masinaid lõhkunud löökaukudest on juba märtsis pihta hakanud lappimisega parandatud, ent seda enam teevad tuska linna kõnni- ja kergliiklusteed. Neist paljude hooldamine on piirdunud sellega, et koristatud on sinna talvel libeduse tõrjeks külvatud graniitkillustik. Hulk rämpsu aga, mis sinna edasise aja jooksul kas on pudenenud või visatud, on teele jäänud.

Kui paberi- ja plastprahti on tänaval küll inetu vaadata, siis jalgu ja rattarehve see sodi vähemalt ei lõhu. Erinevalt tükati lausa lapiti teed või tänavat katvatest klaasikildudest, millest kahjudeta üle sõita on enam kui imetegu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles