Õlleaedikud ja parved ei sobi Pärnu tänavatele

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Vähe sellest, et Coco Loco kõrvale kerkinud õlleaediku terrass on liialt kõrge, valmis see ka enne ehitusloa väljastamist.
Vähe sellest, et Coco Loco kõrvale kerkinud õlleaediku terrass on liialt kõrge, valmis see ka enne ehitusloa väljastamist. Foto: Urmas Luik

Pigem karjakoplit kui kohvikut piirama sobivad tarad, lubamatult kõrged terrassid, linnaruumi sobimatu mööbel – Pärnu tänavakohvikuid inspekteerimas käinud linnavalitsuse delegatsioon leidis mitme suvepealinnaga kenasti harmoneeruva välikohviku kõrval hulganisti selliseidki, mis kirve järele kisendavad.

“Me räägime tänavakohvikutest ja rõhk on sõnal tänav,” tuleb linnavalitsuse palgal oleva arhitekti Maie Kaisi selgitusel tänavakohviku rajamisel lähtuda sellest, et tegu on avaliku, kõigile kuuluva linnaruumiga.

Eelkõige tähendab see, et kohvikust ei tohi saada takistusrada jalgsi ja sõidukiga liiklejatele. Sellestsamast põhimõttest lähtub nõue, et kohvikupidaja on kohustatud tagama jalakäijate vaba läbipääsu terrassilt. “Nad peavad meile esitama kohvikuala põhiplaani, millel on näha, kus paiknevad toolid, lauad ja päevavarjud. Ja kui nad on paigutanud lauad liikumistrajektoorile, oleme palunud neil uue joonise koostada,” selgitas järelevalvemissioonil osalenud linnavalitsuse muinsuskaitse peaspetsialist Liina Hansen.

Märksõnad

Tagasi üles