Nälgivad konikud võidakse tuua Pärnu rannaniidule

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks aastat tagasi olid konikud heas toitumuses, neist on alles luu ja nahk ning hobuseid piinavad parasiidid.
Kaks aastat tagasi olid konikud heas toitumuses, neist on alles luu ja nahk ning hobuseid piinavad parasiidid. Foto: Marko Saarm / Sakala

Hiljuti Pärnus rannaniidul tulistamise läbi Herefordi tõugu tõupulli kaotanud loomapidaja Georg Artma on püstihädas oma Soomaale toodud koniku tõugu hobustega, kellest üle kümne on nälga surnud.

Konikud toodi Soomaale 2011. aastal selleks, et nad hakkaksid sealses rahvuspargis poollooduslikke karjamaid puhtana hoidma. Kahjuks selgus juba esimesel talvel, et Soomaa talviste üleujutuste tõttu muutuvad karjamaad liuväljaks, millest hobused ei suuda kapjadega toitu välja kaapida.

Sakala andmeil kuuluvad konikud ühele Hollandi ühingule, mis keelas hobustele lisatoidu andmise. Sellele vaatamata kogus Artma nälga kannatanud hobused ühte kohta ja söötis neile heinapalle. Paraku selgus, et territoorium jäi loomadele kitsaks, nad vigastasid üksteist ja reostasid söögiks toodud heinu, mistõttu hakkasid hobuste seas levima parasiidid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles