Pärnu kesklinna kaid kaitstakse pilkude eest

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksa aastat lagunenuna seisnud Pärnu kesklinna kai ette on toodud ujuvkai ja tühi praam. Mine võta kinni, kas seal algavad remonditööd või kaitstakse inetut vaatepilti kriitiliste pilkude eest.
Kaheksa aastat lagunenuna seisnud Pärnu kesklinna kai ette on toodud ujuvkai ja tühi praam. Mine võta kinni, kas seal algavad remonditööd või kaitstakse inetut vaatepilti kriitiliste pilkude eest. Foto: Urmas Luik

Pärnu kesklinna kai, aadressi järgi Kalda 2, sai kannatada 2005. aasta jaanuaritormis ja on nüüd juba kaheksa aastat järjekindlalt lagunenud väikestest iluraviremontidest hoolimata.

Nüüd on jõest puretud kai äärde toodud ja kaldasse kinnitatud kaks ulpivat alust: väike praam ja betoonist ujuvkai. Raske öelda, kas kavandatakse nende abil avariiremonti või on alused seal ainult inetu vaate varjamiseks.

Vaade on inetu tõesti: kaiserv on mitmekümne meetri pikkusel lõigul vette vajunud ja lained õõnestavad nüüd kalda muldkeha. Kai on ohtlik, mistõttu varisemispiirkond on ümbritsetud kerge metallaiaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles