Unistuste täitumisele tuleb koolide lõpetajatel uks ise valla teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Pärnu kolledži lõpuaktus peeti eelmisel laupäeval kontserdimajas. Enim lõpetajaid oli turismi- ja hotelliettevõtluse õppekaval. Heaolu- ja spaateenuste disain ja juhtimise magistriõppe lõpetas neli üliõpilast, kolm neist välismaalt: Lätist, Venemaalt ja Kamerunist.
Tartu ülikooli Pärnu kolledži lõpuaktus peeti eelmisel laupäeval kontserdimajas. Enim lõpetajaid oli turismi- ja hotelliettevõtluse õppekaval. Heaolu- ja spaateenuste disain ja juhtimise magistriõppe lõpetas neli üliõpilast, kolm neist välismaalt: Lätist, Venemaalt ja Kamerunist. Foto: Kristi Kuusmik-Orav

Täna ja homme peetakse kodumaakonna koolides lõpuaktusi, kus päevakangelased saavad keskharidust tõendava lõputunnistuse. Pärnus on keskkooli- ja gümnaasiumilõpetajaid 393, maapiirkonnas 133 ehk ligemale kolm korda vähem. Nende pidumeeleolu ühe teetähiseni jõudmisel ei mõjuta enam torm, mis on tõusnud Toompeal koolide haridusraha jagamise üle. Nemad, tänavused abituriendid, teevad oma unistuste täitumisele ise ukse valla ja valivad kas kõrg- või kutseõpingud, kas siin- või sealpool riigipiiri.

“Noortel on valikute tee lahti, peaasi, et jätkuks tarkust neid valikuid teha, oma teadmistepagasit oskuslikult kasutada ja julgust oma unistusi täide viia,” ütles maakonna haridusjuht Hede Martšenkov oma mõtte lõpetajatele.

Tartu ülikooli Pärnu kolledž

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles