Euroopa rekordimees tuleb Pärnusse vutti mängima

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM03: JALGPALL :TALLINN, EESTI, 12NOV08.
Jalgpall, EESTI - LÄTI
mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
TLMPM03: JALGPALL :TALLINN, EESTI, 12NOV08. Jalgpall, EESTI - LÄTI mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Laupäeva õhtul Pärnus Kalevi staadionil toimuval Eesti-Läti "All Stars" jalgpallikohtumisel, mille auhinnaks on Ruhnu karikas, teeb Läti poolel kaasa Vitālijs Astafjevs, kes on 167 mängus oma riiki esindanud ja hoiab sellega Euroopa rekordit.

Eesti-Läti vastasseisu valguses on sümboolne, et koondisekarjääri jooksul 16 väravat löönud Astafjevs röövis selle rekordi eestlase Martin Reimi käest. Eesti poolkaitsja esindas oma riigi koondist 157 matšis ja lõi 14 väravat.

Peale Astafjevsi näitavad laupäeval Pärnus toimuval meelelahutuslikul kohtumisel oma oskusi Andrejs Piedels, Mihails Miholaps, Aleksandrs Isakovs, Vladimirs Koļesničenko, Oļegs Blagonadeždins, Aleksandrs Jelisejevs, Andrejs Butriks ja Vladimirs Žavoronkovs.

Eesti meeskonna au kaitsevad teiste seas Indrek Zelinski, Andrei Stepanov, Toomas Tohver, Erko Saviauk.

Laupäeval kohtuvad festivali "Watergate" raames Pärnus Kalevi staadionil toimuvas meelelahutuslikus mängus Eesti ja Läti endistest tippjalgpalluritest ja tuntud muusikutest koostatud võistkonnad, et selgitada esimene Ruhnu karika võitja.

„Matš peetakse Ruhnu karikale, sest teatavasti meie Läti sõpradel puudub oma saar ja kunagi ammustel aegadel oli Ruhnu kuuluvus arutlusel. Toona küsisid ruhnlased nõu isegi Rootsimaalt ja otsustasid, et nad peaksid kuuluma Eesti alla. Ruhnul on väärikas ajalugu, sest 1877. aastal ehitatud ainulaadse arhitektuuriga ühe vanima Eesti metalltuletorni arvatavaks inseneriks oli noor Gustave Eiffel. Ruhnu saarevalitsus on asja heaks kiitnud ja kõik ruhnlasedki in corpore mängule kaasa elama kutsunud,“ selgitas "Watergate’i" peakorraldaja Priit Valkna.

Vutistaaride kohtumisel esineb legendaarne Propeller. Matši kohtunik on jalgpalliliidu president Aivar Pohlak.

Üllatusi ja kaasaelamist rahvale pakub Pärnu Postimeeski. Laupäevase ajalehega ilmus kupong, millega pääseb kaks inimest staadionile ühe hinnaga. Kupongi postitamisel on võimalik osaleda loosimises, millega selgitatakse kümme õnnelikku, kes saavad endale autogrammiga jalgpalli ja võimaluse lüüa penaltit väravasse, mida kaitseb Aivar Pohlak. Kes penalti võrku saadab, saab boonuseks pileti samal õhtul toimuvale kontserdile, millel esinevad Evert and the Two Dragons ja Prata Vetra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles