Indrek Ilumäe sai võidupüha maratonil ülekaaluka võidu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna toimus Pärnumaal teine võidupüha maraton. Peale klassikalise maratonidistantsi võisteldi ka poolmaratonis. Tervisesportlastele oli avatud kepikõnnirada. Maratoni võitja Indrek Ilumäe.
Täna toimus Pärnumaal teine võidupüha maraton. Peale klassikalise maratonidistantsi võisteldi ka poolmaratonis. Tervisesportlastele oli avatud kepikõnnirada. Maratoni võitja Indrek Ilumäe. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna pärastlõunal Torist sõjameeste mälestuskiriku juurest startinud teise võidupüha maratoni võitis Indrek Ilumäe, kes läbis 24 kilomeetri ja 195 meetri pikkuse raja ligi veerand tundi kiiremini kui järgmine võistleja.

Harjumaa mees Ilumäe ületas Pärnus Rüütli platsil asuva finišijoone ajaga 2:43.32, millega edestas teisena lõpetanud Tauno Hangi ligi 15 minutiga.

Teisena lõpetanud Hang sai lõpuprotokolli kirja aja 3:02.35. Kolmandana lõpetas Urmas Rohtla, kellel kulus distantsi läbimiseks 3:06.45.

Naistest oli kiireim maratoniraja läbija Maris Tamm, kelle lõpuaeg oli 3:17.15.

Maratoni lõpetas 118 meest ja naist.

Tänavuse maratoni võiduaeg jäi aeglasemaks kui mullusel esikohavõitjal Kristo Reinsalul, kes näitas aasta tagasi aega 2:41.18.

Reiu puhkekeskuse juurest stardi saanud 21 kilomeetri ja 98 meetri pikkuse poolmaratoni kiireim oli Juri Vinogradov, kes jooksis raja läbi 1:13.50ga.

Teine koha saanud Kristo Reinsalul kulus distantsi läbimiseks 1:19.53.

Kolmas oli Aleksey Belousov ajaga 1:21.52.

Naistest läbis poolmaratoni kõige kiiremini Anu Teppo, kelle võiduaeg oli 1:32.33.

Kui parimatel maratoonaritel kulus täna raja läbimiseks rohkem aega kui mullustel esimestel, siis poolmaratoni jooksjad näitasid tublisti paremaid aegu kui eelmise aasta kiireimad. Eelmisel aastal võitis poolmaratoni Jaanus Bauman ajaga 1:24.13.

Poolmaratoni lõpetas 191 sportlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles