Tuhanded inimesed nautisid "Watergate'i" lõppkontserti

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ansamblid Ewert and The Two Dragons ja Brainstorm panid eile õhtul Vallikäärus antud meeleoluka kontserdiga punkti tänavusele Pärnu veefestivalile.

Soe suveõhtu ja Eesti ning Läti popmuusika tipud meelitasid Vallikääru mõnusalt aega veetma tuhandeid muusikasõpru. Rahvast jätkus lauluväljakule servast serva, kuid päris märkimisväärne kogus inimesi nautis kontserti teispool vallikraavi aasamurul.

Veidi enne kella üheksat lavale astunud lätlaste au ja uhkus Prata Vetra ehk Brainstorm, nagu bändi võõrsil teatakse, ei jäänud rahva üleskütmisega hätta. Kui mõned sissejuhatavad lood mängitud ja esitusele tuli aastatetagune edetabeli hitt „Maybe“, oli püüneesine publikuga täidetud.

Solisti Renars Kaupersi sütitav lavakarisma, hea vokaal ja vahetu suhtlusmaneer tõmbasid rahva häälekalt kaasa laulma ja tantsima. Kõlamata ei jäänud nii Brainstormi kunagine eurolugu „My star“ aastast 2000 kui mitmed teisedki raadioeetrist tuttavad laulud, nagu näiteks „Thunder without rain“, „Colder“, „Lonely Feeling“.

Otse lava ees võis silmata päris mitut Läti lippu. Mine võta kinni, kas lõunanaabritest Prata Vetra fännid võtsid Pärnu teekonna ette vaid kontserdi pärast või oli tegu sellesama hääleka seltskonnaga, kes toetas kaasmaalasi eile Kalevi staadionil Ruhnu karikale peetud Eesti-Läti vutilahingus.

Kui Brainstormi poisid pärast mitut tagasi aplodeerimist olid rahvaga lõplikult hüvasti jätnud, astus mõningase pausi järel lavale kauaoodatud Ewert and The Two Dragons.

Väga professionaalselt üles ehitatud ja läbi mõeldud kontserdil hullutas bänd publikut rea tuntud lugudega, nagu „Sailor Man“, „Jolene“, „Good Man Down“, „There´s only love“, „Rabbit“ jt. Kohaletulnud ei pidanud pettuma: Draakonite lava-show mõjus hüpnootiliselt ja nii nende pillimäng kui laul magnetiseerivalt.

Mullu oktoobris plaadifirmaga Warner Bros Records lepingu sõlminud Ewert and The Two Dragons töötavad praaegu uue materjali kallal ja on suve jooksul suundumas stuudiosse.

Peale suvise tuuritamise Euroopas ootavad neid sügisel ees kontserdid USAs. Nende 2012. aastal Eesti muusikaauhindade galal „Aasta albumi“ tiitliga pärjatud album „Good Man Down“ jõuab poelettidele Ameerika Ühendriikides juba ülehomme.

Uue plaadimaterjali lindistamisest tehti põgusalt jutt eilsel kontserdilgi, mis oli Draakonitele sel suvel ainus ülesastumine kodumaal.

Muusikaüritusele ja ühes sellega veefestivalile tõmmati joon alla täpselt südaööl, kui lisalood olid kõlanud ja bänd rahvale head ööd soovinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles