Mehis Mets: Kergliiklejad peavad olema tähelepanelikumad

, Lääne politseiprefektuuri Pärnu politseiosakonna ülemkomissar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehis Mets.
Mehis Mets. Foto: Urmas Luik

Juuni on käes, inimesed on rattad talvekorterist välja ajanud ja liiklevad tervislikult. Selle üle on ainult hea meel. Siinjuures ei tohi aga unustada ohutut liiklemist linnas. Ületades vöötrada, tuleb ratta seljast maha tulla ja lükata ratast üle sebra käekõrval. Ratturi liikumiskiirus on oluliselt suurem kui jalakäijal, mistõttu ratturi ilmumine sebrale on autojuhile tihtipeale ootamatu ning õnnetus kiire juhtuma. Samuti on keelatud rattaga sõitmine alkoholijoobes, kahjuks tuleb selliseid juhtumeid tihti ette.


Endiselt kehtivad seadused jalakäijatelegi: foori punane tuli on keelav ja tuleb oodata rohelist tuld, et ületada sõidutee. Linnas on üldjuhul iga 100 meetri tagant sõidutee ületamiseks ettenähtud kohad. Seega, head jalakäijad, leidke see kaks minutit ja minge üle sõidutee õiges kohas! Kõik teie lähedased on huvitatud sellest, et te koju jõuaksite.

27.-28. mail tegi politsei oma tavapärast tööd Pärnu linnas ning liikluskontrolli käigus tabati 59 rikkujat, kes olid liiklusseadusest tulenevaid nõudeid eiranud jalakäijad ja ratturid. Kõik need 59 inimest seadsid enda elu ohtu: see on lubamatu hoolimatus enda suhtes, mõelgem sellele.

Liiklusnõuete rikkumise eest võib jalakäijat või jalgratturit karistada kuni kümme trahviühiku suuruse rahatrahviga. Liiklusnõuete rikkumise eest joobeseisundis on rahatrahv kuni 100 trahviühikut.

Pärnu linnas ja maakonnas hukkusid eelmisel aastal seitse jalakäijat ja üks mopeedijuht, sellel aastal on see number null. Loodan siiralt, et see nii jääb, kuid siinkohal palun kõigi jalakäijate ja ratturite abi. Te olete liikluses nõrgemad kui autod, ärge seadke enda elu ega tervist ohtu, teie jääte selles kokkupõrkes kaotajaks.

Käituge seaduskuulekalt, nautige suve!

Tagasi üles