Süüria sõda – samm teel kolmanda maailmasõja poole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar al-Assad lubab, et Euroopal tuleb maksta kallist hinda Süüria opositsiooni relvastamise eest. Venemaa tarnib relvi Süüria valitsusele.
Süüria president Bashar al-Assad lubab, et Euroopal tuleb maksta kallist hinda Süüria opositsiooni relvastamise eest. Venemaa tarnib relvi Süüria valitsusele. Foto: Reuters

Mida on piirkonna ühe demokraatlikuma ja arenenuma riigi Süüria valitsus teinud, et tema vastu sõjakirvest ihutakse?

Meile püütakse massimeedia vahendusel selgeks teha, et selle riigi demokraatlikult valitud president (kellele ennustatakse järgmistelgi valimistel 75protsendilist toetust) Bashar al-Assad on paha. Mida aga tegelikult teame?

Kuna Süürias toimuv on ülimalt tähtis globaalpoliitilisest seisukohast ja me sisuliselt oleme kolmanda maailmasõja lävel, puudutab teema meid kõiki ja meie kohus on anda oma panus uue suure sõja ärahoidmiseks, sellest vastutustundest ajendatuna minu kirjutis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles