Filmifestival keskendub võimule ja vaimule

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Wolfframi filmi “Stori Tumbuna: esivanemate lood”, mis näitab laki rahva elu Paapua Uus-Guineas, saab festivalil näha 6. juulil Pärnu raekojas.
Paul Wolfframi filmi “Stori Tumbuna: esivanemate lood”, mis näitab laki rahva elu Paapua Uus-Guineas, saab festivalil näha 6. juulil Pärnu raekojas. Foto: Pärnu filmifestival

Esmaspäeva õhtul algab 27. Pärnu filmifestival, mille peateemaks on “Vaim ja võim”. Tosinkond filmi, millest kuus linastuvad ETV ekraanil, seisavad looja õiguse eest kõnelda ja suhelda oma vaataja-kuulajaga vabalt, hoolimata vahenditest, millega tema õigusi piiratakse.

Filme näidatakse ETVs, uue kunsti muuseumis, raekojas ja Agape keskuses. Traditsiooniliselt kuuluvad programmi dokumentaalfilmid põlisrahvaste ellujäämise ja rituaalide teemal, samuti filmiportreed, muusikafilmid, teosed inimesest ja loodusest. Oma programm on lastele ja noortele, valitakse parim tudengifilm ja Eesti dokfilm.

Võim, vaim ja intiimsed lood

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles