Gerda Kordemets üllatab jälle

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Tõstamaa suveteatris mängitakse sel suvel traditsiooniliselt kaht lavastust: mullu esietendunud tükki “Surm, sünd ja laulatus” ja uudisloomena “Vanameestesuve”, mõlema teksti autor ja lavastaja on Gerda Kordemets (pildil).

Tõstamaal algab suveteatri hooaeg juulis etendusega “Surm, sünd ja laulatus”, mida mängitakse Tõstamaa mõisas juulikuus 15 õhtul.

Juulis etenduva näidendiga aga Tõstamaa teatrisuvi ei lõpe, vaid jätkub augustis tuliuue lavastusega. Tõstamaa suveteater toob lavale etenduse „Vanameestesuvi”, mille on taas kord kirjutanud ja lavastanud Gerda Kordemets. „Vanameestesuvi” räägib rahva poolt jumaldatud meelelahutajate raskest elust. Kurbadest klounidest, kes peavad laval särama, kuid on oma isiklikus elus tegelikult õnnetud, pettunud ja omavahel tülis. Näidendi tegevus toimub 1969. aasta augustis ühes Eesti alevis. Žanrilt on see nukker farss. Etenduse kunstnik on Piia-Berta Piir ja produtsent Maario Masing. Osades on Andrus Vaarik (Eimar), Laine Mägi (Helmi), Indrek Ojari (Verdi), Liis Laigna (Lehte), Kersti Tombak (Dotti) ja Peeter Jakobi (Afanassi).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles