2 Paari ootab lauamänguteisipäevale

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2 Paari ootab lauamänge mängima.
2 Paari ootab lauamänge mängima. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Vana turu kõrval asuv pubi 2 Paari alustab 16. juunil teisipäevaste lauamänguürituste sarja, mille käigus saab põnevate lauamängudega nii tutvuda kui ka osaleda kohapeal korraldatavatel võistlustel.

2 Paari tegevjuhi Regina Gololobi teatel tahab pubi muuta teisipäevad traditsiooniliseks lauamängude õhtuks, mille ajal saavad inimesed õppida kerge vaevaga selgeks mõne enda jaoks senini tundmatu lauamängu.

"Otse loomulikult on külastajate käsutuses tasuta mängimiseks ajast olenemata ka kõik teised lauamängud," rääkis Gololob. "Täiendame oma mängude kogu pidevalt, hetkel on juurde tulnud "Maailma imed", "Magic", "Mälumängu doomino", "Maade kaardid" ja "Minu Eesti" lauamäng. Seega on mängimiseks 2 Paaris umbes 30 erinevat lauamängu."

16. juunil pakutakse kundedele eraldi proovimiseks kolme mängu: "Ticket to Ride", "Carcassone" ja "Katani asustajad".

"Ticket to Ride" on lauamäng, mis viib mängija uutele rongiseiklustele Euroopas. Edinburghist Konstantinoopolisse ja Lissabonist Riiga reisides külastab mängija suuri sajandivahetuse Euroopa linnu. Mängus on erinevaid mänguelemente.

"Carcassone" on Gololobi teatel huvitav ja lihtne strateegiamäng, kus mängijad kasutavad ruudukujulisi kaarte, et panna kokku mänguväli linnade, teede, kloostrite ja põldudega.

Iga käiguga muutub mänguväli suuremaks. Puust mänguklotside abil (rüütlid, mungad, röövlid või talupojad) laiendavad ja arendavad mängijad oma maa-ala, et mängu lõpuks koguda võimalikult palju võidupunkte.

"Katani asustajate" mängijad on kolonisaatorid, kes peavad Katani viljaka maa asustama väikeriikidega. Katan koosneb viite tüüpi maastikuväljadest, mis toodavad erinevat saaki.

Mängu käigus teenivad mängijad kauplemiseks väärtuslikku saaki ja ehitavad saadud ressurssidega väikeriigi tänavaid, külasid ja linnu. Saak oleneb nii maaväljast, kuhu iga mängija on oma küla ehitanud, kui ka iga mängukorra ajal kahe täringuga visatud numbrikombinatsioonist.

Mängija, kes esimesena kogub kümme võidupunkti, on mängu võitja ja Katani valitseja. Punkte annavad ehitatud külad, linnad ja erikaardid.

Golob lisas, et mitmed külastajad on avaldanud soovi osaleda kaardimängu Sasku turniiridel ja nii on 2 Paari võistluste korraldamise päevakavva võtnud. Kõigil Sasku huvilistel palutakse end 2 Paaris turniiridele kirja panna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles