Juhtkiri: Nädalavahetus ei lähe raisku

Kristjan Lepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Suvel võib öelda, et Pärnus algab nädalavahetus juba reedel, ehk siis eile. Kui ilm just mingit vigurit ei viska, ei lähe seegi nädalavahetus raisku, sest toimub vähemalt kaks kultuuriüritust, mis Pärnule on iseloomulikud. Märgilise tähendusega, kui moodsamalt väljenduda.

Kõigepealt muidugi hansapäevad, mida korraldatakse üheteistkümnendat korda. 70 tasuta kontserti ja laat eeldatavasti ligikaudu 350 kauplejaga on tubli saavutus. Hansainimestele ongi käes aeg mööda kunagisi hansalinnu tiirutada ja kaupa pakkuda. Pärnu Postimees kirjutas juba nädala algupoolel, et hansapäevade graafik on aastatega kenasti paika loksunud: juuni alguses Viljandi hansapäevad, seejärel päevad Pärnus, siis Tallinna keskaja päevad, vahepeal Viljandi ja Haapsalu vanamuusika festivalid. Kel kehas jõudu ja kaukas hõbedat, võib kas või kõik hansapäevad ja festivalid läbi ratsutada.

Kellel keskajast villand saab, neile julgeks kinnisilmi ja kaua mõtlemata soovitada samuti sel nädalavahetusel toimuvat rahvusvahelist festivali „Pärnu Harmonica Festivali“.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles