Kaalu tuleb langetada tervislikult ja tasakaalustatult

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Koppase kinnitusel tuleks dieeti pidada toitumispüramiidi, mitte eksklusiivsete soovituste järgi. Kaalulangetamisele tuleb alati kasuks sportimine.
Aivar Koppase kinnitusel tuleks dieeti pidada toitumispüramiidi, mitte eksklusiivsete soovituste järgi. Kaalulangetamisele tuleb alati kasuks sportimine. Foto: Andris Tammela

Kuigi internetis ringleb kõikvõimalikke nõuandeid, kuidas alla võtta, ei soovita Pärnu sanatooriumi Tervis ravi- ja spaaosakonna juhataja Aivar Koppas enamikku dieete tõsiselt võtta, kaalu langetades võiks juhinduda hoopis toitumispüramiidist.

“Selleks et maha võtta, pead sööma päevas vähem, kui kulutad,” selgitas Koppas. “Toitumispüramiidi järgi peavad inimese päevasest toidust moodustama 60 protsenti süsivesikud, 30 protsenti on rasvad ja 10 protsendi valgud. Kui siiani sõid näiteks 2000 kilokalorit päevas, pead mahavõtmiseks sööma vähem, aga vahekorrad peavad jääma samaks. Tervislikul kaalulangetamisel on päevane kalorivahe kuni 500 kilokalorit. Tervislik on nädalas kaotada 0,5–1 kilo. Üle selle on tegu juba ebatervisliku kaalulangetamisega.”

Dieedid võivad haigeks muuta

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles