Lohu Anneli peab oma käsitööpoodi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Nii kui vaba moment on, teen käsitööd, nii lõõgastumise mõttes,” räägib Lohu Anneli, kelle näputööd ja looming rõõmustavad silma ja südant.
“Nii kui vaba moment on, teen käsitööd, nii lõõgastumise mõttes,” räägib Lohu Anneli, kelle näputööd ja looming rõõmustavad silma ja südant. Foto: Urmas Luik

Töötutele ja heitunutele Euroopa rahaga korraldatud koolituse järel võttis Lohu talu noorperenaine Anneli Laarents kätte, tegi endale ise töökoha ja avas käsitööpoe. Sellest saab seitse aastat ja saarel on esimese näputöö müügikoha kõrvale tekkinud teisigi. Aga 2007. aastal määras SA Kihnu Kultuuriruum oma pärimuspreemia Lohu Annelile just käsitööpoe avamise eest.

“Mina väga ei pingutagi, selles mõttes, et ajan vaikselt oma rida, teise töö kõrvalt ka veel, käsitöö ja poepidamine on nagu hobi, ainult sellega ju ära ei ela ja sotsiaalmaks on väga kõrge,” jutustab Anneli ja näitab omaloomingut, Kihnu-teemaliste piltidega tasse, mille vahelt uudistavad välja riidenukud, tüdrukutel seljas ehtsad kördid.

“Tavalisest kördist ei jää midagi üle, mul ema koob eraldi kördikanga, lõikan selle ribadeks, teen kotte ja nukkudele körte,” lükkab Lohu Anneli ümber arusaama, et käsitöönukkudel on seljas kangariba ülejäägid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles