Kurve peremees puhkab kuival maal

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Mul on puhkus, majal tahan katust parandada, enne kui sügisene püük pihta hakkab,” seletab traallaeval töötav Kurve talu peremees Ivo Vesik.
“Mul on puhkus, majal tahan katust parandada, enne kui sügisene püük pihta hakkab,” seletab traallaeval töötav Kurve talu peremees Ivo Vesik. Foto: Urmas Luik

Kurve talu õigustab igati oma nime, see jääb täpselt sinna, kus tee teeb järjekordse käänaku enne sirgeks minekut. Peremees Ivo Vesik on keset õue ninapidi autokapoti all, käed õlised, ja kõrvaltmees juhendab teda jutuga, selg vastu kuuriseina.

“Mida inimene on välja mõelnud, siis teine inimene katsub hakkama saada,” ütleb Kurve Ivo ja venitab ennast neljarattalise sõbra mootori kohalt sirgu.

Traallaevaga Balti merest ja Liivi lahest räime ja kilu väljatõmbamisel on väike vahe, nii paarikuuline, sama pikk on Ivo puhkus kuival maal ja kodused tööd ootel. Kõigepealt võtab ta ette maja katuse parandamise, siis on üht-teist kõpitsemist koduümbruses veel, kuni sügisene püügihooaeg algab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles