Kihnu merevärav avaneb saabujatele Lemsi külas

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu sadam on suviti rahvarohke, reisiparvlaev Amalie on väljumas tunnisele ülemereteele Munalaiu sadamasse. Lemsi küla algab mereväravast, millele lisavad kordumatust rammvaiad ja käepärasest materjalist piire, mis viib mööda külmhoonest.
Kihnu sadam on suviti rahvarohke, reisiparvlaev Amalie on väljumas tunnisele ülemereteele Munalaiu sadamasse. Lemsi küla algab mereväravast, millele lisavad kordumatust rammvaiad ja käepärasest materjalist piire, mis viib mööda külmhoonest. Foto: Urmas Luik

Suaru ninal Kihnu mereväravasse saabujal on valida kolm teed nagu muinasjutus: pöörad paremale, satud Vändra metskonnale kuuluva riigimänniku vahele, lähed keskelt, jõuad muuseumini, võtad suuna vasakule, naudid piki rannikut Lemsi küla kaunidust.

Millest külale selline nimi külge on hakanud, ei teatagi seletada. Kirjapildis on see nii Lemsi kui Lempsi ja väljapakutud uudiskasutusena Suaruküla. Aga nagu nimi ei riku meest, ei riku see kohta, mis hagukülast muutub tasapisi käänulist teed palistavaks tänavkülaks.

Kaunite koduõuedega, kihnu tüüpi madalate talumajadega, sõbralikult tervituseks haugatavate koertega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles