Ultrajooksja Rünno Ruul armastab teistest erineda

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii nagu Rünno Ruulile meeldib palju joosta, meeldivad talle värvid, sest tavaelu on ju niigi hall ja tavaline. Jooksuvõistlustelgi eristub Ruul teistest oma kirju välimusega.
Nii nagu Rünno Ruulile meeldib palju joosta, meeldivad talle värvid, sest tavaelu on ju niigi hall ja tavaline. Jooksuvõistlustelgi eristub Ruul teistest oma kirju välimusega. Foto: Urmas Luik

Pärnust pärit Rünno Ruul (42) armastab jooksmist nii väga, et ta tüdines tavajooksudest kui liiga lühikestest ja üritab nüüd läbi lüüa ultrajooksus ehk distantsil, mis on pikem kui maraton.

Ruul on lõpetanud siiani küll ainult ühe ultrajooksu: kaks nädalat tagasi võitis ta Laulasmaal toimunud 168,8kilomeetrise jooksudistantsi ajaga 14:51.04.

Tegu on võistluse rajarekordiga ja teadjamad kinnitasid Ruulile, et see on maailmaklassi tulemus, millega võib rahvusvahelistelt ultrajooksu tiitlivõistlustelt medaleid korjata.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles