Juhtkiri: Mark püsib jätkuvalt kõrgel

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu sündmusterohkes suvemelus kipub kummitama oht, et mõni täiesti tasemel üritus jääb teiste varju ega pälvi sellist tähelepanu, mida vääriks. Pärnu filmifestivalil õnneks seda ohtu ei ole, olenemata sellest, kas väljas sajab või särab päike. 27. korda festivali korraldav Mark Soosaar on suutnud margi väärikalt kõrgel hoida oludest sõltumata.

Tänavune peateema ”Võim ja vaim“ ning nende vahekord ja läbisaamine on alati aktuaalne. Kohaliku ja parlamendipoliitikuna kaasa teinud Soosaar teab, et Eestis üritatakse vaimu võimu teenistusse kutsuda, kuid tavaliselt juhtub see enne valimisi. Järelikult on enne sügisesi kohalikke valimisi selline teemapüstitus kõigiti ajakohane.

Võimu ja vaimu suhet vaagides on oluline, et suudaksime tabada, millal vaim väntab vardas härga, ja millal tekib reaalne oht, et läheb vastupidi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles