Taevi-konkursi edukaim oli noor Valgevene laulja

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaudia Taevi nimelise ooperilauljate konkursi edukaim oli noorim osaleja Anatoli Siuko Valgevenest.
Klaudia Taevi nimelise ooperilauljate konkursi edukaim oli noorim osaleja Anatoli Siuko Valgevenest. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

"PromFesti" Klaudia Taevi nimelise ooperilauljate konkursi edukaim oli noorim osaleja Anatoli Siuko Valgevenest.


22. maist 5. juunini kestev "PromFest" lõppes finaalkontserdiga Pärnu kontserdimajas, kus kuuendat korda selgusid Taevi nimelise rahvusvahelise noorte ooperilauljate konkursi laureaadid.



Konkursi peaauhind Grand Prix jäi seekord välja andmata.



Teise koha vääriliseks ja ühtlasi konkursi edukaimaks tunnistas žürii noorima osaleja, 21aastase Valgevene bassi Anatoli Siuko.



Kolmanda koha ja konkursi laureaadi tiitli pälvisid sopranid Pauliina Linnosaari Soomest, Maria Vereterina Eestist ja Asmik Grigorjan Leedust.



Finaalkontserdi publik hääletas oma lemmikuks sametihäälse baškiiri päritolu Venemaa lauljanna Alfija Karimova Novosibirskist ja parima kohustusliku Franz Schuberti "Ave Maria" esitaja eriauhind läks Asmik Grigorjanile.



Valgevene noor talent Anatoli Siuko on sündinud 1. juulil 1987. Ta on õppinud Ogynski nimelises noorte muusikakolledžis professor George Yurevichi klassis ja on lõpetamas esimest kursust Valgevene muusikaakadeemias. 2008. aastal pälvis Siuko Grand Prix III Petrušenko nimelisel lauljate konkursil Ukrainas.



Kokku osales konkursi esimeses voorus audiosalvestistega 85 lauljat, kellest 32 kutsuti Pärnu võistulaulmisele. Finaalkontserdile 5. juunil pääses eelvoorude põhjal kuus paremat. Konkursi žürii tööd juhtis sel aastal legendaarne Poola sopran Teresa Gylis-Gara.



Konkursi eelmiste aastate finalistide salvestusi ja videoklippe "PromFesti" varasematest ooperilavastustest on võimalik vaadata internetis aadressil

www.youtube.com/promfest

.



Järgmine "PromFesti" festival uue ooperilavastuse ja noorte lauljate konkursiga toimub kahe aasta pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles