Juhtkiri: Euroopa Parlamendiga ei ole kiiret

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Järgmise aasta hiliskevadel toimuvad Euroopa Parlamendi valimised võivad muuta Eestist valitavate MEPide (MEP – Member of European Parliament, Euroopa Parlamendi liige) koosseisu. Ainsana on loobumisest teatanud Siiri Oviir, teised – Tunne Kelam, Ivari Padar, Kristiina Ojuland, Vilja Savisaar-Toomast ja ilmselt ka Indrek Tarand – jääksid Brüsseli marjamaale edasi.

Senistest MEPidest on kõige kindlam positsioon sots Ivari Padaril, kelle puhul Postimees kirjutas, et tal ei ole erakonnakaaslaste hulgast suurt konkurentsi oodata. Pärnu Postimees kahtleb suurlehe väites. Padarile visatakse (daami) kinnas ja heitjaks on 2004–2009 MEPina tegutsenud ja seejärel Pärnumaalt riigikokku valitud Marianne Mikko. Sotsidel tekkida võivat naise-mehe vastasseisu üleriigilistel valimistel oleks põnev jälgida.

Isamaa ja Res Publica Liitu esindav Tunne Kelam on MEP teist tähtaega ja oma ampluaas võiks jätkata, kuid talle on tulemas noori konkurente, näiteks Marko Mihkelson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles