Noolemäng bikiinipiirkonnas meelitab turiste Tai patupesadesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Phi Phi saartel on Leonardo DiCaprio populaarsem kui kuningas.
Phi Phi saartel on Leonardo DiCaprio populaarsem kui kuningas. Foto: Mart Roosaar

Indohiina poolsaarel paiknev Tai Kuningriik on Kagu-Aasia üks populaarsemaid turismisihtkohti. Rohkem kui 66 miljoni elanikuga kuningriigi kuuajast avastusretke alustasin Phuketist, hoidudes kallitest ja turistide rikutud kuurortrandadest ning ööbides seljakotirändurile taskukohasemas Phuket town’is.

Et Phuketi pealinna vanalinn on üsna väike, tiirutasin seal koos kaaslasega ringi enamasti rolleril, odavaimal ja kiireimal transpordivahendil. Tai ei ole olnud ühegi Euroopa riigi asumaa ja “thai” tähendab “vaba”. Vabameelsed suhtlejad on tailasedki, kuid nende kurikuulsa sõbralikkuse taga peitub enamasti saamahimu.

Korruptsioonist ja maffiast läbi imbunud kuningriigis esinesid esimesed probleemid rolleri rentimisel. Nimelt on neil tavaks võtta panti rentija pass ja kui mootorratta kõiki kriimustusi eelnevalt põhjalikult üles ei pildista ega dokumenteeri, võivad nad hiljem kellegi teise tekitatud kahju eest hiigelsummasid nõuda. Politseist abi ei ole, nende kaudu õnnestub parimal juhul makstavat hinda alla kaubelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles