Värske hapukurk naudib hiti staatust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske hapukurk. Foto on illustreeriv.
Värske hapukurk. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Muu värske kraami müüjate kõrval võivad muheleda Pärnu turu hapukurgimüüjad – on tõeline hapukurgihooaeg ja saba päeva või rohkem soolavees seisnud kurkidega kauplejate leti tagant ei kipu päeva jooksul otsa saama. Ikka on leti ääres paar inimest, kes soovivad soolast suutäit kaasa osta.

Värske hapukurgi hind Pärnu turul on 6 eurot kilo eest, ehk laias laastus kolm korda rohkem kui kohalikul värskel kurgil. Saada on nii ühe-, kahe kui kolmepäevaseid värskelt hapendatud kurke, samuti sinepiga maitsestatud kurke.

Paarkümmend aastat Pärnu turul hapukurki müünud mehe sõnutsi on värske hapukurgi ostjate ja isevalmistajate osakaal umbes pooleks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles