Žürii valis võidufilmi üksmeelselt

Annika Poldre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsiooniliselt on võitjatel au lõigata lahti festivalitort. Seda teevad Liis ja Tõnis Lepik.
Traditsiooniliselt on võitjatel au lõigata lahti festivalitort. Seda teevad Liis ja Tõnis Lepik. Foto: Ants Liigus

XXVII Pärnu filmifestivali võitjad selgusid laupäeva õhtul uue kunsti muuseumis pärast seda, kui ETV vaatajad olid näinud eesti rahva auhinnale kandideerinud kuuest filmist viimase, Afganistanis filmitud Rootsi doki “Ilma burkata trellide taga”. Selleks ajaks oli kunstimuuseumi muruplatsile süüdatud lõke ja sepp Gunnar Vares juba tükk aega vasarat kõlksutanud ja kuuma ääsi juures toimetanud. Miks oli sepp kohal, selgus õige pea – tänavused festivali auhinnad sepistas Gunnar Vares.

Rahvusvahelisel filmivõistlusel oli nominente viies kategoorias, neist neljas võistles kolm filmi ja parima lühifilmi kategoorias seitse nominentfilmi. Peale selle võistles üheksa lastefilmi, millest parima valis välja lastežürii. Parima Eesti dokfilmi tiitlile kandideeris samuti kolm filmi. Filmihuvilistel oli võimalus vaadata väljaspool võistlust linastuvaid moodsa ajastu portreefilme ning Poola ja Eesti tudengidokke.

Filmitudengite aktiivne osavõtt

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles