Juhtkiri: Elu Eestis on kallis küll

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Käibemaks 18 protsendile tagasi! Toiduained odavamaks! Tõesti, miks mitte? Käibemaksule pandi kaks protsenti otsa 2009. aastal, et saada raha eelarveaukude lappimiseks. Riigile on raha saamiseks maksude tõstmine kõige lihtsam tee. Tõsi, sellega ei näidata üles hoolitsust rahva eest, aga rahvast läheb vaja vaid valimistel ja vahepealne aeg on piisavalt pikk, et massid võiksid unustada, mida nendega on tehtud.

Riik, olles surunud käe küünarnukist saadik maksumaksja taskusse, ei saa seda sealt enam naljalt välja võtta. Vastasel juhul tuleks hakata mõtlema, kuidas täita riigieelarvet, kui alandada makse. Häid mõtteid aga valitsusel pole, sest on aru saadud, et eestlaste maksukäitumise juures (maksud tuleb maksta!) oleksid maksukärped kurjast. Muidugi peab Reformierakond, kes on aastaid rääkinud madalatest maksudest, kuid tegutsenud oma sõnadele risti vastu, hakkama otsima selgitusi, kui järgmiste parlamendivalimiste järel tahetakse olla veel tegijad.

Kodukulusid all hoida lubanud Isamaa ja Res Publica Liit kõrvetas ennast selle supiga nii, et puhub nüüd peale külmalegi veele ja, kui võimalik, väldib maksuteemat üldse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles