Joomakaaslase arvatavat mõrvarit ähvardab pikk vangistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Pärnus oli esmaspäeval kohtupingis joomakaaslase mõrvas süüdistatav mees, kellele prokurör nõudis pikka reaalset vangistust.


Prokuröri hinnangul on 48aastase Jüri süü mõrvas igati tõendatud ning meest tuleks karistada kümneaastase vangistusega. Jüri kinnitas aga kohtule, et pole mõrvas süüdi, sest peksis küll ohvrit, kuid ei soovinud teda tappa.



"Kohus kuulutab otsuse resolutiivosa kolmapäeval," ütles Pärnu maakohtu pressiesindaja.



Raske kuritöö toimus mullu 8. jaanuaril Halinga vallas asuvas korteris, kus Jüril tekkis viinavõtmise ajal tüli joomakaaslasega. Jüri tungis teisele mehele kallale ja peksis teda ligi 25 minutit käte ja jalgadega, kuni ohver suri.



Kuna Jüri tekitas ohvrile peksmisega enne viimase surma suurt füüsilist valu, kvalifitseeris prokuratuur kuriteo mõrvana, mille eest näeb karistusseadustik ette kuni eluaegse vangistuse. Tapmisparagrahvi korral oodanuks süüdlast maksimaalselt 15 aastat vanglaelu.



Lääne prefektuuri kriminaalpolitseinikud lahendasid veretöö kiiresti ja juba järgmisel päeval peeti Jüri kuriteos kahtlustatavana kinni. Seejärel taotles prokurör kohtult luba mees vahi alla võtta, mille kohus ka andis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles