Juhtkiri: Suvehinnad teevad meele mõruks

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Keegi ei ole öelnud, et suvituslinnas puhkamine peaks odav olema. Seega on suvevõõrastelt seitsme naha koorimine südametunnistuse asi. Ent sagenevad kurtmised ööbimis- ja söögikohtade kõrgete hindade üle tõestavad, et Pärnus on hinnalagi tõenäoliselt käes.

15 eurot prae eest sööklas, kus pole isegi valget lina laual, on üle mõistuse. Õlletoop maksis näiteks „Grillfesti“ esimesel päeval valdavalt kaks eurot, teisel päeval olid müüjad üksmeelselt 50 senti otsa lisanud. Ent seegi oli odavam Pärnu kesklinnas praegu küsitavast 3–4eurosest õllehinnast. Tõsi, kuni on ostjaid, võib küsida ükskõik millist pähe tulevat hinda.

Paraku sisaldavad kõrged hinnad selget sõnumit: Pärnus puhata on kallis, kus võiks Balti regioonis olla odavam? Hind on see, mis võib isegi Pärnu kui puhkekoha truuduses tuntud soomlased ringi vaatama panna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles