Suvemängudel võidutsesid Audru ja Lavassaare

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru valla lipp.
Audru valla lipp. Foto: Riigikantselei

Nädalavahetusel Pärnu-Jaagupis seitsme alaga kulmineerunud Pärnumaa 48. suvemängud võitis suurte valdade grupis Audru, väikeste valdade seas oli esimene Lavassaare.


Audru noppis esikohad jahilaskmises, naiste ja meeste võrkpallis ning kergejõustikus ja kogus 264 punkti.



250,6 punktiga teiseks tulnud Halinga sai alavõidud juhtkonna mitmevõistluses ja perekonnavõistluses.



Sauga valla spordirahvas ei võitnud ühtki ala, kuid oli esikolmikus orienteerumises, meeste võrkpallis, perevõistluses, köieveos ja kergejõustikus, kogus 244,2 punkti ja sai kolmanda koha.



Suurte valdade konkurentsis kuulus jooksukrossi ja petangi võit Tahkuranna vallale, orienteerumise võitis Saarde, köieveos osutus kõige kangemaks Häädemeeste võistkond.



Väiksemate valdade seas kogus Lavassaare 202,6 punkti, Tõstamaa teisena 134,2 ja Koonga kolmandana 123 punkti.



Mängude peakohtunik, Pärnumaa spordiliidu tegevjuht Kaiu Kustasson hindas mängud kordaläinuiks.



"Osavõtjate arv kasvas eelmiste mängudega võrreldes. Võrkpallis oli naisi väljas 80, mehi 100, peresid tuli võistlema 27, petangivõistkondi 13, köieveos oli konkurente seitse, juhtkonnavõistluses 13 ja jahilaskmises 16 võistkonda, kergejõustikus lugesime stardikordi 900," rääkis Kustasson. "Puudusid vaid Varbla vald ja Kihnu, Pärnu linnast osales mõni kergejõustiklane."



Ilm paranes sedavõrd, et igaks juhuks käepärast hoitud võimlavõtmeid kasutada ei tulnud, põnevad lahingud võrkpalliski sai pidada värskes õhus.



"Võrkpallivõistlused olid tihedad, väga põnevalt läks suure publiku ees köievedu," meenutas peakohtunik. "Suurem osa valdu tuli mängudele paljudel aladel osalema, tabel sai palju tihedam kui varasematel aastatel."



Õnnestunuks lugesid nii Kustasson kui mängude peasekretär Vahur Mäe ka mängude ja puhkpillifestivali ühist korraldamist.



"Avadefilee orkestriga oli muljetavaldav, autasustamine koos kontserdi ja Vello Orumetsaga mängude lõpuõhtul oli tore ja tõi vaatama-kuulama ka palju kohalikku rahvast," rääkis Kustasson.



"Linnainimesena oli niisugusel rahvarohkel spordi- ja muusikaüritusel tore osaleda," lisas Mäe.



Korraldajaid, eriti Halinga valla juhte, kiitis ka kergejõustikuvõistluste peakohtunik Priit Neeme.



"Vaeva oli nähtud," tõdes Neeme. "Kergejõustikus küll mingeid suurtulemusi ei sündinud, aga nii mõnigi ala oli hästi rohke osavõtuga ja näiteks naiste Väike-Rootsi ning meeste Suur-Rootsi teatejooks möödusid huvitavas võistluses."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles